Închide

Sute de cadre didactice și mii de elevi din Cluj sunt infectați cu coronavirus astăzi

EducaţieTop News by Actual de Cluj - ian. 28, 2022 0 250

Sute de cadre didactice și mii de elevi din Cluj sunt infectați cu coronavirus astăzi, după cum arată datele Inspectoratului Școlar Județean.
E vorba de 2.081 de elevi și preșcolari confirmați cu Covid 19, și de 535 de angajați din sistem – cadre didactice și nedidactice, respectiv personal auxiliar.
Azi un număr de 13 unități de învățământ din Cluj au activitatea didactică mutată în online, și în alte două conducerea școlii a propus iar inspectoratul școlar a acceptat mutarea în online a cursurilor.
În total în Cluj nu mai puțin de 585 de clase din unitățile de învățământ au activitatea față în față suspendată.
Să menționăm, doar în trei zile, între 25 și 28 ianuarie, în sistemul de învățământ din Cluj au fost procesate aproape o sută de mii de teste de depistare a infecției, mai exact 97.269, dintre care 287 s-au dovedit pozitive iar 143 dintre acestea au fost confirmate prin test PCR.

Mai precizăm, rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice din Cluj înaintează greoi, azi 1 din 5 angajați sunt încă nevaccinați.

Datele Inspectoratului Școlar Județean din Cluj arată că astăzi rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean este de 79,42% personal angajat vaccinat, adică 4 din 5. Aceasta înseamnă puțin sub 9.500 de persoane.

Spre comparație, în 11 octombrie rata de vaccinare în acest sistem, în Cluj, era de 67,9% – adică o creștere cu doar 12 procente în mai bine de trei luni.

”Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj au afișat astăzi, 28 ianuarie 2022, rata de vaccinare a personalului care își desfășoară activitatea în unitate, sub forma unei informări numerice și procentuale a datelor proprii, prin raportare la numărul total al angajaților din instituție, cu respectarea tuturor reglementărilor GDPR”, arată instituția.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu