Închide

Surpriza sezonului.A sosit gratis la CFR și are cifre impresionante. Acum e dorit de mai multe cluburi din străinătate

Sport by Catalin Suciu - mai 18, 2016 0 647

CFR a reușit să-și salveze sezonul câștigând Cupa României după o finală dramatică cu Dinamo. A fost condusă cu 2-0 la pauză, a reușit să egaleze în ultimul minut, iar apoi să se impună după două reprize de prelungiri și lovituri de departajare. Unul dintre jucătorii exponențiali la acest succes e Juan Carlos Ruiz, care, de la venirea în Gruia a bifat câteva performanțe notabile.

Aseară, în finală, a fost cel care a dat tonul revenirii, cu un șut de la 20 de metri, chiar în debutul reprizei secunde. La penalty-uri a marcat fără emoții, golul decisiv, reușită ce le-a adus ceferiștilor a patra cupă din istoria clubului, din cinci finale jucate. De menționat că Juan Carlos a sosit la CFR liber de contract, cu o zi înainte de plecarea echipei în primul cantonament al iernii, la începutul anului.  Mijlocașul de 25 de ani a fost crescut de Deportivo La Coruna, pentru care a evoluat în 31 meciuri, transferându-se ulterior la Tenerife, în Segunda, ultima echipă la care a evoluat înainte de exepriența de la CFR.  Iar aici, jucătorul și-a relansat, practic, cariera, având cifre impresionante. A jucat 15 meciuri pentru clujeni în toate competițiile, a reușit 8 goluri și 3 pase decisive.

Vor să iasă din insolvență. Rămâne și din vară?

Contractul lui Ruiz exipră pe 30 iunie, dar oficialii clubului l-ar dori în continuare la echipă, considerându-l jucător de bază în echipa pe care vor s-o formeze pentru sezonul următor. Mai mult, CFR-ul vrea să iasă din insolvență până în toamnă, iar în doi ani să evolueze din nou în cupele europene. „Discutăm cu un grup de investitori și ne dorim foarte mult să ieșim până în toamnă din insolvență. În acest moment ne autosusținem, iar dacă mai reușim să atragem de partea noastră o serie de investiții, putem redeveni ceea ce am fost. Încercăm, facem tot posibilul după un an foarte greu pentru noi. Cu Dinamo a fost o atmosferă de Champions League, ne era dor și nouă de așa ceva”, a povestit președintele clubului, Iuliu Mureșan.
Juan Carlos are în prezent mai multe oferte din Spania, dar ar putea rămân în Gruia dacă clubul își va propune să se lupte la campionat în sezonul următor.

Golurile lui Juan Carlos la CFR

13 februarie, etapa 24

Astra- CFR- 2-2 (o reușită)

2 aprilie, etapa a 5-a, play-out

CFR – Concordia 2-0 (dublă)

16 aprilie, etapa a7-a, play-out

CFR – Botoșani 6-0 (dublă)

30 aprilie, etapa a 9-a, play-out

CFR- ACS Timișoara 5-1 (o reușită)

17 mai, finala cupei României

Dinamo -CFR 2-2 (5-4 după penalty-uri)  2 goluri

 8 goluri și 3 pase decisive a reușit Ruiz în 15 meciuri oficiale jucate la CFR Cluj 

foto: CFR Cluj /facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.