Închide

BREAKING NEWS Zeci de percheziţii ce vizează CFR Cluj într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare. Prejudiciul estimat depășește 8 milioane de euro

SportTop News by Catalin Suciu - mai 19, 2016 0 415

Zeci de percheziții  joi dimineaţa, la clubul de fotbal CFR Cluj și la mai multe domicilii deținute de Arpad Paszkany, pentru posibile fapte de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind calculat la peste 8.400.000 de euro, anunță mediafax, care citează surse judiciare.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată Cluj fac 20 de percheziţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca într-un dosar cu suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare de 8.485.682 de euro la clubul de fotbal CFR Cluj. Banii ar fi fost luaţi din patrimoniu de către „persoane cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor în cadrul societăţii care deţine clubul.”

În dosarul instrumentat  este începută urmărirea penală in rem pentru constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Sursele citate precizează că faptele ar fi fost comise folosindu-se de firme off-shore din Cipru şi Seichelles. Prin acestea „s-au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate( privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori au executat debite faţă de Club, provenind din cesiuni de creanţe suspecte.”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.