Închide

Surpriză, polițiștii din Cluj opresc bicicliști și le cer să sufle în etilotest, află că mulți sunt beți, sute de amendați în câteva zile

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 09, 2024 0 94

Surpriză, polițiștii din Cluj opresc bicicliști și le cer să sufle în etilotest, află că mulți sunt beți.

E vorba de o acțiune care a durat șapte zile la începutul acestei luni la nivelul întregjului județ, soldată cu aproape trei sute de amenzi date doar bicicliștilor și trotinetiștilor. Mai exact acțiunea a avut loc între 1 și 7 aprilie iar rezultatul au fost 288 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea regulilor de circulație bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete. Mulți dintre bicicliști au fost depistați sub influența băuturilor alcoolice – 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat sunt câteva dintre rezultate. În sânge alcoolemia se dovedește dublă iar coma alcoolică se instalează de obicei în jurul valorii de 2,5 miligrame alcool în litrul de sânge.

Legislația în vigoare interzice deplasarea cu bicicleta pe trotuar, cu excepția cazului când pe trotuar sunt amenajate piste destinate bicicletelor. Deplasarea cu bicicleta pe trotuar în lipsa unui marcaj specific încalcă legislația rutieră. Polițiștii amintesc că prin conducerea bicicletelor sau trotinetelor electrice sub influența alcoolului, cei în cauză se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic. Conform legislației privind circulația pe drumurile publice, nerespectarea acestei norme rutiere se sancționează cu amendă cuprinsă între 990 și 1.320 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu