Închide

În Cluj-Napoca e și ca în Veneția, nu doar ca în Barcelona sau Munchen, cum spune Boc – exemplifică clujenii

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 10, 2022 0 587

După ce primarul Emil Boc a declarat public că nu este nicio diferență între infrastructura din Cluj, exemplificând cu Bulevardul 21 decembrie 1989, recent modernizat și cea din Munchen sau Bruxelles, clujenii au arătat și ei, pe rețelele de socializare sau pe Tik Tok că orașul, la fiecare ploaie, seamănă mai mult cu Veneția. Chiar s-au făcut glume și mișto-uri de străzile inundate din centrul Clujului, Avram Iancu sau Alexandru Borza, unde clujeni au adăugat delfini în imaginile surprinse cu mașinile parcate, aproape cuprinse de apa strânsă pe artere.

 

„Că ești la Munchen, la Bruxelles sau că ești în Cluj, practic e aceeași infrastructură”, a declarat recent primarul Emil Boc, după ce a inspectat lucrările de modernizare din centrul Clujului, de pe Bulevardul 21 decembrie 1989.

”Clujul este unul dintre locurile unde oamenii vor să meargă. Iar treaba noastră este să menţinem oraşul atractiv şi să accelerăm elementul de atractivitate. Suntem în aceeaşi ligă cu Barcelona. Nu ajungi imediat din urmă mari oraşe ale Europei, dar eşti în aceeaşi ligă şi încerci să ajungi la nivelul lor”, a mai spus Emil Boc, la Napoca Live, după ce Clujul a fost acceptat în programul 100 de orașe neutre climatic până în 2030, program prin care va beneficia de finanțare europeană și în care au fost acceptat și alte orașe mari europene.

După ploaia din 9 aprilie, oameni din oraș au arătat pe rețelele de socializare sau pe Tik Tok că în Cluj-Napoca e și ca la Veneția, exemplificând cu situația din teren potrivit căreia pe artere din centrul orașului, mașinile parcate, erau să fie înghițite de apa acumulată după ploaie.

Și pe Avram Iancu în centrul orașului, apa băltea pe stradă. Pe artera Alexandru Borza, din zona străzii Republicii, clujenii au adăugat imaginilor cu apa care băltea pe stradă până aproape de plafonul mașinilor parcate și niște delfini, arătându-i primarului, în spirit de glumă, că orașul Cluj-Napoca se poate asemăna foarte mult și cu Veneția.

279834750_10224458962636338_4046689577242299520_n.jpg

(Foto: Adrian Jucan Bogdan, zona Republicii, Cluj-Napoca – 9 mai, după o ploaie torențială)

În 2016, tot în zona străzii Republicii, doi angajați ai unei firme de teambuilding-uri din Cluj și-au luat echipament special și s-au dat cu caiacele pe o stradă inundată din Cluj-Napoca, artera Ceahlău, „Să știe toată țara că la Cluj, viața-i fainoșag”.

sursa foto: Tudor Dezmirean – Facebook

În 2018, clujenii aratău că, odată cu fiecare ploaie, mașinile pot naviga în zonă.

 

sursă foto cover: Roman Catalin – Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare