Închide

Suntem la 8,70 rată de infectare. Sibiul a intrat în carantină la 11. Primarul Boc speră să nu se ajungă și la Cluj „la un nivel la care să se pună problema”

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - nov. 18, 2020 0 361

Analiza de risc a DSP a spus că nu se întrunesc criteriile minimale pentru carantinare, a spus primarul Emil Boc. El a precizat că orașul e la 8,70 rată de infectare și a dat exemplul Sibiului, unde s-a impus carantina abia la o rată de 11 cazuri la mia de locuitori și a spus că speră „să nu ajungem la un nivel la care să se pună problema”.

„După 3 la mie, fiecare județ își face propriile analize, prin intermediul DSP – ului care propune instituirea carantinei ținând cont de: gradul de infectare, numărul de infectări, gradul de ocupare a locurilor, de posibilitățile existente în spitale, de posibilitatea de a înființa secții COVID. Sunt mai mulți factori care intră în această analiză. Până în acest moment analiza de risc a DSP a spus că nu se întrunesc criteriile minimale pentru carantinare. În acest moment. Sperăm să nu se întrunească nici în viitor. Asta depinde de cum evoluează situația la Cluj. Sibiul a intrat în carantină când a ajuns la rata de infectare de 11 cazuri la mia de locuitori. Clujul este la 8,70. Sperăm să nu ajungem la un nivel la care să se pună problema”, a spus Boc pentru EBS Radio.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare