Închide

„Sunt cel mai mare suporter al Universității Cluj! Salutări din Portugalia”

Sport by Catalin Suciu - dec. 06, 2017 0 2305

A evoluat pentru U Cluj în Liga 1 un singur sezon, dar s-a îndrăgostit de oraș, însă cel mai mult de Universitatea.

Are aproape 10 ani petrecuți în România pe prima scenă, dar la Cluj a „fost ceva unic”. Vorbim cu Nuno Viveiros, mijlocașul care în prezent se află în țara natală, unde joacă în ligile inferioare. Ajuns la 34 de ani, Viveiros ar da orice să mai bifeze un meci în tricoul „studenților”.

„Dacă aș putea, mâine aș veni și-aș juca pentru U Cluj. Pentru mine, e cel mai mare club din România. Eu urmăresc tot ce se întâmplă la Cluj, la Universitatea. Stau pe net toată ziua și văd tot. M-am uitat la live-uri făcute pe facebook de la meciuri. E pe locul 1, e pe drumul cel bun, va promova. Anul viitor va fi mai bine, în liga a doua, dar eu sper s-o văd promovând direct în liga 1 după un singur an de B. La Universitatea te simți fotbalist, indiferent de ligă, îți spun eu asta. Când ai fanii în spate, e un sentiment unic. Puține echipe din România au un asemenea suport”, spune portughezul.

E pe final de carieră și are grijă de familie. „Copiii sunt la școală, ne-am întors acasă, cum ar veni. Am fost plecat 10 ani, acum familia mea e prioritară. Dar eu sunt cel mai mare suporter al Universității Cluj. Îi salut cu drag pe toți de la U, din Portugalia. Îi iubesc pe fani, o iubesc pe Universitatea și voi continua să văd toate meciurile lor. Citesc toată ziua știri despre U, mă uit pe facebook, pe site-uri, peste tot. Nu ratez nimic. Cum am spus, dacă aș fi puțin mai tânăr, aș veni mâine la Cluj și aș juca fără nici o pretenție. Doar să fiu acolo. Eu sunt străin în România, nu? Așa ar spune lumea. Dar eu spun că sunt pe jumătate român, unul care iubește U Cluj”, ne-a transmis fostul jucător al „Șepcilor Roșii”.

Viveiros a evoluat în România pentru Poli Iași, FC Brașov, FC Vaslui și Universitatea Cluj.

foto: Silviu Cristea

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare