Închide

Studiu. Munca la distanță economisește 72 de minute pe zi pentru navetiștii din întreaga lume. Chinezii conduc, cu 102 minute economisite / Timpul suplimentar este dedicat muncii, timpului liber și îngrijirii

Economie by Actual de Cluj - ian. 24, 2023 0 38

Un nou studiu arată că munca de acasă economisește 72 de minute pe zi pentru navetiștii din întreaga lume, timp pe care aceștia îl împart între muncă, timp liber și îngrijire, scrie Bloomberg.

Personalul de la distanță economisește cel mai mult timp în China, unde renunțarea la drumurile de la și către locul de muncă îi eliberează 102 minute pe zi, potrivit studiului publicat în această lună de National Bureau of Economic Research. Lucrătorii din Serbia au înregistrat cele mai mici economii, de 51 de minute, în timp ce cei din SUA au economisit doar 55 de minute, conform economedia.ro.

Echipa de economiști din Europa, Mexic și SUA a calculat durata zilnică a navetei pe baza unor sondaje efectuate în ultimii doi ani în 27 de țări.

Atunci când se iau în calcul cei care nu au lucrat niciodată de la distanță în acea perioadă, economiștii estimează că munca de acasă a economisit aproximativ două ore de timp de deplasare pe lucrător, pe săptămână. Acest lucru se va reduce la jumătate după încheierea pandemiei, având în vedere planurile angajatorilor de a readuce personalul la birou, spun cercetătorii.

Acest lucru reprezintă 2,2% dintr-o săptămână de lucru de 46 de ore, cu 40 de ore plătite plus șase ore de deplasare, potrivit studiului. Ca atare, valoarea privată a economiilor de timp este de aproximativ 2,2% din veniturile după impozitare în economia post-pandemică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare