Închide

Studiu: doar 1 din 10 români duc, în carantină, dorul biroului. ”Datele ne sugerează faptul că românii au reușit să se adapteze noii realității și să își poată îndeplini munca, indiferent de locație”

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 08, 2020 0 69

Un studiu realizat de o companie de sondare care a telefonat o mie de persoane arată că românilor le lipsesc călătoriile în carantină și doar 1 din 10 români ar vrea să revină la birou, ceilalți preferând munca de la distanță.

Călătoriile sunt pe primul loc în preferințele românilor atunci când vine vorba de revenirea la normal, mai ales în rândul celor cu venituri mai ridicate. 38% dintre respondenți își doresc să poată călători din nou ca înainte. 48% dintre familiile moderne, urmate de 46% dintre tinerii profesioniști afirmă că le este dor de călătorii. Aproximativ o treime dintre maturii fără partener a menționat același lucru, potrivit datelor studiului Reveal Marketing Research, publicat în această dimineață.  ”Interesant este faptul că revenirea la job nu se află în topul dorințele românilor în legătură cu reluarea activităților așa cum erau ele înaintea izbucnirii pandemiei. Doar 1 din 10 români au menționat această opțiune. Dintre segmentele analizate, doar 13% dintre tinerii profesioniști și 8% din familiile moderne au declarat că își doresc să revină la normal mai repede mersul la serviciu. Datele ne sugerează faptul că românii au reușit să se adapteze noii realității și să își poată îndeplini munca, indiferent de locație”, arată studiul.

Metoda folosită a fost CAWI (Computer Assisted Web Interview) și au fost derulate 1017 interviuri online cu respondenți cu vârsta peste 18 ani, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural în perioada 7-13 octombrie 2020.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu