Închide

Studiu: Cluj-Napoca e unul dintre orașele din țară cu cele mai multe joburi disponibile în industria ospitalității

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 25, 2023 0 173

Cluj-Napoca e unul dintre orașele din țară cu cele mai multe joburi disponibile în industria ospitalității, arată un studiu publicat azi.

Numărul joburilor disponibile în industrie a crescut cu un sfert doar în ultima lună, conform unui studiu al unei platforme de publicare a locurilor de muncă vacante. ”Deși mai sunt aproape două luni până la începerea oficială a sezonului estival, angajatorii din sectoarele cu activitate specifică verii au început să își mărească echipele pentru a gestiona corespunzător cererea așteptată din partea clienților”, arată studiul. Nevoia de muncitori sezonieri se resimte cel mai mult în HoReCa și Turism, unde, potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului. ”HoReCa și Turismul sunt încă în proces de redresare după efectele crizei sanitare, care au accentuat deficitul de personal și au creat o problemă constantă pentru antreprenorii din aceste domenii”, spune marketing managerul platformei, Ana Vișian. Aceasta adaugă că în ciuda unei creșteri considerabile a locurilor de muncă disponibile pe BestJobs, aplicările au crescut doar cu 10%, ceea ce anunță o întârziere în găsirea de personal suficient. ”Cu toate acestea, putem anticipa că aplicările se vor intensifica odată cu începerea vacanței de vară, întrucât o parte semnificativă a personalului sezonier din HoReCa și Turism vine, de regulă, din rândul studenților și al liceenilor”.

Cele mai căutate roluri din HoReCa sunt pentru barista și ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 și 800 de euro pe lună.

La nivel național, cele mai multe oferte de joburi sezoniere sunt disponibile în orașele preponderent turistice, cum ar fi București, Constanța, Brașov și Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu