Închide

Studiile pentru aquaparkul din Turda vor fi gata în 6 luni

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 17, 2022 0 401

Poliart, companie care a făcut parte din asocierea care s-a ocupat și de aquapark-ului Nymphaea din Oradea, trebuie să termine studiul de fezabilitate și documentația tehnică pentru aqua parkul dorit de Primărie Turda în 6 luni. Contractul semnat anul acesta de municipalitatea turdeană cu societatea are o valoare de peste 1,9 milioane lei, fără TVA.

 

Administrația locală din Turda a anunțat că dorește un aquapark pe un teren de 10 hectare din localitate. Anul acesta, primarul Cristian Matei a arătat pe pagina sa oficială de Facebook că municipalitatea a semnat deja contractul pentru studiile necesare obiectivului cu societatea Poliart cea care a făcut parte din asocierea care s-a ocupat și de aquapark-ului Nymphaea din Oradea. Pentru realizarea obiectivului, Primăria intenționează să acceseze fonduri europene, în 2020, obiectivul a fost evaluat la 20 de milioane de euro, după discuții cu Ministrul fondurilor europene de atunci.

Potirivit contractului, societatea Poliart trebuie să livreze Primăriei Turda – Studiu topografic vizat O.C.P.I., Studiu geotehnic verificat la cerinta Af, Studiu hidrogeologic, Scenariu de securitate la incendiu, Audit energetic și Studiu privind utilizarea unor sisteme alternative de eficiență ridicată, Studiu de Fezabilitate, DTAC, Proiect Tehnic, CS, DDE, DTOE și Asistenta tehnica din partea proiectantului.

Contractul cu Poliart are o durată de 6 luni și o valoare de peste 1,9 milioane lei, fără TVA.

Consilierii din Turda au aprobat în 2021 un proiect de hotărâre care viza ”constituirea cu titlu gratuit a dreptului de superficie în favoarea Municipiului Turda, asupra terenului în suprafaţă de 100.000 mp înscris în CF nr. 65464, identificat cu nr. Cadastral 65464, aflat în proprietatea Asociaţiei Composesoratului de Pășunat Turda, pe o perioadă de 49 ani”. Constituirea acestui drept de superficie ”se face în vederea realizării de către Municipiul Turda, a unei investiţii turistice de agrement de tip Aquapark”, se arata în hotărâre. Amplasamentul a fost ales în urma mai multor verificări, aflându-se lângă râul Arieş, după cum a arătat presa locală.

Oficialii din administrația locală au anunțat că obiectivul ar urma să fie la nivelul aquapark-ului Nymphaea din Oradea.

Potrivit temei de proiectare, complexul aquapark din Turda va fi proiectat pentru a găzdui 2000 de utilizatori pe zi pe timp de vară. Terenul de 10 hectare pe care urmează să se dezvolte complexul are o formă neregulată, este plan și are adresa Piața 1 Decembrie 1918 nr.28. Accesul se face din strada Stadionului.

Pe amplasament se dorește un complex format din mai multe funcțiuni:

(sursă: temă de proiectare complex aquapark Turda)

Complexul urmează să fie deservit de o parcare cu cel puțin 500 de locuri pentru mașini și trei locuri pentru autocare.

sursă foto: Aquapark Nymphaea Oradea Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.