Închide

Studenții, nevoiți să elibereze camerele din căminele UBB

ActualitateEducaţieSocialTop News by Actual de Cluj - mart. 21, 2020 0 7738

Pentru a preveni răspândirea coronavirusul SARS-CoV-2, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj aplică, de asemenea, o serie de măsuri. Printre acestea se numără și decizia privind condițiile de rămânere în căminele studențești. Potrivit informațiilor transmise de Consiliul Studenților,  persoanele care sunt nevoite să rămână în cămine trebuie să justifice – pe proprie răspundere – motivul pentru care sunt în imposibilitatea de a elibera locurile. Studenții care pleacă sunt nevoiți să elibereze camerele de „toate bunurile persoanle”.

UBB a adoptat o hotărâre, vineri, privind situația studenților cazați în cămine. Aceștia trebuie să elibereze camerele, sau dacă optează pentru rămânerea în cămine au obligația să trimită o solicitare prin care să comunice și să justifice motivul pentru care nu pot pleca. Reprezentații Consiliului Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai (CSUBB) au postat pe pagina oficială de Facebook câteva precizări în legătură cu această hotărâre, inclusiv recomandarea ca studenții care părăsesc căminele să elibereze camerele de toate bunurile personale. Cei care au plecat deja din cămine sunt sfătuiți să nu revină după lucrurile lăsate în camere, pentru a evita o eventuală răspânire a virusului. De asemenea, CSUBB precizează că există posibilitatea relocării studenților care rămân în cămine.

Studenții au fost asigurați că lucrurile lor vor rămâne în siguranță. „Dacă sunt plecată deja, nu plănuiesc să mă întorc perioada asta la cămin și intenționez să îmi las în continuare lucrurile în cameră (în deplina lor siguranță), mai trebuie să contactez pe cineva ori ba?”, este una dintre întrebările postate pe pagina de Facebook a CSUBB. „Nu trebuie să faci nimic suplimentar. Bunurile îți vor rămâne în cameră”, a fost răspunsul primit.

Reamintim că în decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României este prevăzut în cadrul punctului „Măsuri de urgență cu aplicabilitate graduală” și măsura carantinării unor clădiri: „Izolarea și carantina persoanelor provenite din zonele de risc, precum și a celor care iau contact cu acestea; măsuri de carantinare asupra unor clădiri, localități sau zone geografice”.

Subiectul a fost dezbătut și de către studenți pe pagina de Facebook a CSUBB.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare