Închide

Știați de blocul cu un singur balcon din centrul Clujului, aflați de blocul cu doar 6 balcoane la o sută de apartamente

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 12, 2022 0 510

Sunt nu mai puțin de o sută de locuințe în acest bloc, dar numai șase sunt dotate cu balcoane. Ciudățenia urbanistică de care nu știe nimeni se află într-un ansamblu imobiliar ridicat sau, după caz, reconvertit pe spațiul unei foste fabrici clujene.

Mulți clujeni au auzit de ciudățenia urbanistică din centrul Clujului, blocul cu un singur balcon aflat în piața Mihai Viteazu. Foarte puțini știu însă că în oraș există o ciudățenie urbanistică cel puțin comparabilă, într-un bloc cu nu mai puțin de o sută de locuințe sunt doar șase unități locative cu balcon – câte trei pe fiecare parte a clădirii.

Vorbim despre unul dintre blocurile ridicate pe spațiul fostei fabrici de porțelanuri Iris – pe terenul acesteia au fost ridicate mai multe construcții noi, iar altele mai vechi, cum e și cazul acestui bloc, reprezintă reconversii ale fostelor clădiri în blocuri de locuințe. Proprietarii ansamblului la momentul construcției erau oamenii de afaceri Ioan Petric, Marcel Hosu și Constantin Moraru. Toți cei trei au decedat între timp.

Imobilul a fost studiat în documentația de urbanism PUZ-PUD ansamblu de funcțiuni mixte str. Oașului nr.86-90, beneficiară SC Geromed SRL, proiectantul documentației fiind SC Duo Stil SRL și SC 4 I Invest SA. Cea din urmă a fost între timp radiată.
La data elaborării studiului de urbanism, construcția avea destinația de atelier porțelan artistic fiind construcție existentă, propusă spre reconversie. Imobilul a fost autorizat cu autorizația de construcție 1407/2007, se arată într-un răspuns al Primăriei Cluj-Napoca la solicitarea actualdecluj.ro în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu