Închide

Cel mai faimos simbol al Clujului, vandalizat cu 2 zile înainte de Untold

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 29, 2015 2 1252

 Grupul statuar Matei Corvin, din buricul Clujului, a fost vandalizat noaptea trecută, cu doar două zile înainte de cel mai mare eveniment din Cluj, festivalul Untold.
Soclul statuii și partea din spate a calului au fost stropite cu vopsea roșie – aceasta în condițiile în care piața e animată, în aceste zile: aici încep mâine concertele de la singura scenă cu acces gratuit din cadrul festivalului Untold, și unde pregătirile sunt în toi.
UPDATE Viceprimarul Anna Horvath (UDMR) tună și fulgeră:  gestul e de netolerat și intră în sfera penalului, astfel că Primăria redactează chiar în aceste momente un denunț penal, deocamdată împotriva unor autori necunoscuți. La fața locului e poliția locală din subordinea Primăriei, dar și cea municipală și cea județeană. „Intenția de vandalizare nu se pune la îndoială, mobilul – cu ce scop și din ce cauză – nu cred că are foarte mare relevanță din moment ce vandalizarea unui monument de categoria A, cel mai reprezentativ al Clujului, ține de domeniul penalului”, spune ea. „Am cerut deja și au fost coelgii de la poliția locală, cea municipală și județeană, acum sunt specialiștii de la criminalistică la fața locului ca să facă o primă idee despre de unde s-a aruncat vopseaua și ce s-a întâmplat. Se studiază înregistrările, sunt două camere de luat vederi care filmează zona și avem mari speranțe că vom putea identifica persoana. Ieri nu era nimic, oamenii au fost acolo, se monta scena. Spațiul verde din jurul statuii s-a amenajat ieri după-masă”.
Poliția  a fost sezizată în jurul orei 13 de reprezentanții autorităților locale. „S-a făcut cercetarea la fața locului și se continuă cercetările pentru identificarea autorilor”, arată reprezentanții Poliției pentru actualdecluj.ro

Grupul Statuar Matia Corvin a fost devastat, partea din spate a calului si soclul fiind pătate cu vopsea. Un act de…

Posted by Clujul De Altadata on Wednesday, July 29, 2015

2 comentarii

Scrie un comentariu