Închide

Statui de 3 metri, din bronz, pentru Bartolomeu Anania și Nicolae Ivan

Actualitate by Catalin Suciu - ian. 24, 2018 0 1145

Mitropolitul Bartolomeu Anania și episcopul Nicolae Ivan vor avea statui în Cluj-Napoca, în fața Mitropoliei. 13 artiști din România s-au înscris în cursă pentru realizarea edificiilor, unul singur a ieșit câștigător.

Episcolul Nicolae Ivan, ctitor al catedralei Ortodoxe și Bartomoleu Anania, cel care a reînființat Mitropolia, vor avea statui în 2018.

„Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului, împreună cu filiala clujeană a Academiei Române şi cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România au deschis în 17 noiembrie 2017 concursul public de realizare a celor două statui. La competiţie s-au înscris 13 sculptori din întreaga ţară, care au depus proiectele, portofoliile personale, precum şi machetele celor două statui. Juriul, format din arhitecţi, critici şi istorici de artă, dar şi sculptori, a stabilit, marţi, proiectul câştigător”, a declarat Într-o conferinţă de presă, mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ.

Cel care va realiza statuiile estesculptorul Alexandru Păsat, din Cluj, iar costurile se ridică la 200.000 de euro, sumă ce va fi suportată din bugetul local și din rezerva Mitropoliei Clujului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.