Închide

Stațiune europeană de schi în apropiere de Cluj. Proiectul e de 6 milioane de euro și poate fi suplimentat cu încă 2. Cum se transformă localitatea care primește mii de iubitori ai sporturilor de iarnă

ActualitateAdministrațieTop News by Catalin Suciu - aug. 14, 2017 0 1866

Proiectul a fost depus la Ministerul Turismului și a fost aprobat.

Este vorba de Băișoara, unde există o pârtie de schi construită pe vremea comuniștilor. Dacă ați fost în ultimii ani aici, știți că umblați să vă luați bilete, să le taie cineva, apoi mergeați la un teleschi din vremuri „antice”. Nu există toalete, nu există nimic organizat.

Ei bine, toate acestea se pot schimba după ce proiectul de dezvoltare propus Ministerului Turismului a fost aprobat alături de alte două din județ, Aqua Park la Chinteni și dezvoltarea lacului din Chinteni.

Investiția prevăzută la Băișoara ajunge la 6 milioane de euro. Suma poate crește până la 8 milioane de euro.

„E un proiect mai vechi care nu a fost aprobat ani la rând, dar lucrurile se pot schimba. Vreau să las ceva în urma mea, vreau să las ceva pentru toți cei care vin în Băișoara. Pârtia va fi mărită, se va face sistem de telescaune care va duce undeva la 800 de oameni pe oră, vor fi amenajate toalete, 16 la număr și vor fi amenajate locuri speciale pentru tunuri de zăpadă. Vor fi și tunuri de zăpadă pentru a fi totul ca la carte. Se vor emite schi-pas-suri, așa cum e normal să fie. Se va face și drumul până la pârtie. Valoarea proiectului e de 6 milioane de euro, dar noi mai depunem încă unul pentru 2 milioane pentru că avem în plan și dezvoltarea Muntelui Băișorii cu încă 3 drumuri pentru asflatare. Proiectul e aprobat, cel pentru pârtie. Vor urma lictitații și sper să nu existe probleme”, a declarat pentru actualdecluj primărița din Băișoara,  Minodora Luca.

foto: businessmagazin.ro

CITIȚI ȘI: Clujul va avea Aqua Park în sfârșit! Ce n-a reușit Boc se rezolvă într-o comună alăturată. Proiectul e de 20 de milioane de euro și a fost acceptat de Ministerul Turismului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.