Închide

Semnal de alarmă tras de Sabău. Managerul lui „U” e nemulțumit de cum merg lucrurile. „Batem pasul pe loc, poate peste un an nu veți mai vorbi cu mine”

SportTop News by Catalin Suciu - aug. 14, 2017 1 2056

Ioan Ovidiu Sabău cere cu insistență construirea unei baze sportive care să-i aparțină Universității. Investiția se ridică la 2 milioane de euro, sumă care nu există în acest moment.

Sabău e tot mai dezamăgit.

„Eu când am venit aici, am spus că vreau să las ceva în urmă, ceva care să-i rămână Universității Cluj, club care nu are nimic, practic. Nimic care să-i aparțină. Obiectivul meu principal a fost și este construirea bazei sportive. Anul ăsta nu se întâmplă nimic, sunt șanse foarte mici să se realizeze”, povestește Sabău pentru actualdecluj.ro.

Formator de jucător și cunoscut pentru disponibilitatea de a promova jucători tineri, Neluțu Sabău e nemulțumit de pașii care s-au făcut până acum. Echipa e promovată în Liga a III-a și are un lot cu care e capabilă să urce în liga 2, însă managerul lui „U” spune că lumea uită ce contează cu adevărat pentru „U”.

„Avem terenuri unde să ne antrenăm, hai să ne descurcăm așa, că merge. Ei bine, nu merge, vă spun eu. Există acest proiect de bază sportivă și poate nu știe nimeni cât de mult contează asta. Noi vrem să creștem jucători, să-i formăm pentru U Cluj, să se dezvolte, vrem să avem o bază solidă de unde să plecăm. Din păcate, baza sportivă nu se va face nici într-un an de zile, nu văd cum. E foarte bine că promovăm, că avem echipă bună, dar eu sunt dezamăgit pentru că batem pasul pe loc. Poate la anul nici nu veți mai discuta cu mine pentru că obiectivul meu principal ăsta a fost, să reușesc să facem această bază. Nu vreau să înțeleagă lumea greșit, dar e un semnal de alarmă pe care îl trag în acest moment. Noi nu avem nimic al nostru. „U” Cluj are nevoie de această bază și ea nu există și nici nu se va face nimic în acest sens în perioada următoare. E trist. Sper să reușim, totuși, să mai atragem oameni lângă noi pentru că aici sunt investitori capabili. Sau să facem un împrumut, cumva, nu știu, mai vedem”, a adăugat Sabău.

Universitatea Cluj a promovat fără probleme în Liga a III-a și va juca din nou pentru promovare în al doilea eșalon.

 

Un comentariu

 1. Ma Sabau,tu nu sti cum merge treaba cu investitiile?
  Nu ai proiect de fezabilitate sau de inpact,nu sti daca se potriveste baza sportiva la Ciurila.
  Nu sti daca jucatorii vor sa faca naveta sau sa locuiasca acolo.
  Dar nici nu sti daca la jocuri amicale vor merge suporterii acolo.
  Apoi RATUC nu o sa faca linie de autobuse pana acolo.
  O sa ajungi sa ai parte de cateva vaci voluntare care o sa pasca iarba pe teren.
  Acest plan e o himera din start.
  Foarte simplu ar fi ca baza sportiva din Gheorgheni sa fie putin reorientata si
  cateva internate din Gheorgheni sa fie destinate cazarii tinerilor jucatori.
  Deci se poate mult mai simplu.
  O academie de fotbal trebuie sa fie la vedere ca orice scoala,nu ascunsa de
  publicul larg ce savureaza fotbalul. Ai nevoie de pedagogi care sa supravegheze activitatea extra-sportiva a jucatorilor si care sa faca legatura intre scoala si fotbal.
  Nu da nimeni 2000000€ fara sa scoata un profit.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.