Închide

Statistica: La fiecare autorizație de construcție emisă în mediul urban, în Cluj au fost eliberate 3 în mediul rural

EconomieTop News by Actual de Cluj - iul. 11, 2022 0 123

La fiecare autorizație de construcție emisă în mediul urban, în Cluj au fost eliberate trei în mediul rural – și ceva pe deasupra: o arată datele Direcției Județene de Statistică.
În județul din țară cu cea mai mare comună din România, Florești, numărul autorizațiilor de construcție emise în mediul rural e de două ori mai mare decât în orașe: în luna mai au fost emise 55 de autorizații în mediul urban, față de nu mai puțin de 129 în mediul rural, pentru un total de 184. În total în primele cinci luni din an în Cluj au fost emise aproape o mie de autorizații de construcție, mai exact 961, dintre care doar 225 au fost emise în orașe, în vreme ce restul de peste șapte sute, adică de peste trei ori mai multe, au fost emise în mediul rural. Spre comparație, anul trecut în aceste prime cinci luni din an au fost emise 844 autorizații de construcție, dintre care 223 în mediul urban iar restul de peste șase sute, adică de 2,7 ori mai multe, au fost emise în mediul rural.

În luna mai 2022, în județul Cluj s-au eliberat 184 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu cinci mai multe comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 13 autorizații mai puține față de luna anterioară. Totodată, în primele cinciu luni ale anului 2022, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate în județ, a fost de 961, cu 117 mai mare comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, arată datele DJS.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu