Închide

Statistica: după Capitală, Brașov și Constanța, Clujul e cel mai căutat de turiști

EconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 02, 2019 0 179

Județul Cluj e unul dintre cele mai vizitate de turiști, din întreaga țară, relevă informațiile Institutului Național de Statistică.

În primele șapte luni ale acestui an numărul turiștilor care s-au cazat în Cluj a fost de 373.600, mai mult decât întreaga populație a orașului Cluj-Napoca și una dintre cele mai mari cifre după Capitală și tradiționalele județe cu potențial turistic, Brașov și Constanța.

Statistica arată că în primele șapte luni ale acestui an Capitala a fost vizitată de 1,15 milioane de turiști, Brașovul – de 768.000 persoane, Constanța de 720.000 persoane iar următoarele județe pe această listă, la mare distanță, sunt Cluj (373.600), Mureş (333.400) şi Prahova (325.400).

Să precizăm că județul Cluj rămâne unul de tranzit și de turism de business, conform Statisticii: dacă în Constanța și București numărul înnoptărilor în acest interval a fost de două milioane și jumătate și respectiv două milioane, iar în Brașov de un milion și jumătate, în Cluj cifra e de 700.000.

Conform Statisticii, sosirea unui turist se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii de primire turistică pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. Înnoptarea este intervalul de 24 ore, începând cu ora hotelieră, pentru care o persoană este înregistrată în  evidenţa spaţiului de cazare turistică şi beneficiază de găzduire în contul tarifului aferent spaţiului ocupat,  chiar dacă durata de şedere efectivă este mai mică decât acest interval.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare