Închide

StartUp Cafe, video-interviu cu fondatorul startup-ului estonian Taxify care concurează cu Uber: mergem la Cluj, clar, e primul pe listă

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 07, 2017 0 517

Firmei de ridesharing Taxify îi merge cel mai bine în țările în care oamenii sunt nemulțumiți de opțiunile de transport pe care le au, iar România are un potențial­­­ uimitor pentru această afacere, a declarat, într-un interviu pentru StartupCafe.ro, Markus Villig, fondator și director general (CEO) al startupului estonian care concurează cu Uber în București.

Antreprenorul etonian care și-a deschis afacerea în anul 2013, pe când era în liceu, povestește, în interviul video, că a decis să facă o aplicație pentru transport de persoane în regim de ridesharing pentru că era foarte nemulțumit de serviciile de taxi din orașul său, Tallinn. ”Firmele de taxi luptă împotriva interesului consumatorului” – crede Villig, care susține că uneori firmele de taxi reușesc să covingă și politicieni să pună bețe în roate afacerilor de ridesharing, prin reglementări restrictive.

În interviul realizat de StartupCafe.ro la sediul Taxify de la Tallinn, antreprenorul de 23 de ani ne-a dezvăluit și procentul pe care DiDi, gigant mondial al ridesharingului, l-a preluat din afacerea lui, precum și indicii despre suma cu care au venit chinezii. Materialele video conțin și imagini din sediul Taxify.

Din interviu:

StartupCafe.ro: Unde plănuiți să vă extindeți în România?

Markus Villig: În mod logic, ne propunem să ne extindem în orașele cele mai mari, unde sunt cele mai bune oportunități să rezolvăm niște probleme de acolo. O altă condiție este ca reglementările să ne permită să ne extindem acolo.

StartupCafe.ro: De exemplu, la Cluj, Timișoara…?

Markus Villig: Clujul, în mod clar, este primul pe listă.

StartupCafe.ro: Uber, de exemplu, s-au extins la Cluj, Brașov, Timișoara. Intrați în această competiție cu ei, unde se duc, mergeți după ei sau aveți altă tactică?

Markus Villig: Noi mergem în orașele cele mai mari. Că este sau nu altcineva acolo pentru noi este mai puțin important. Ceea ce contează este că sunt orașe mari și ne dau ocazia să aducem valoare acolo și, de asemenea, important este ca reglementările să permită ridesharingul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare