Stagiune de spectacole la Fabrica de Pensule. Ce ți se pregătește
Cultură by Actual de Cluj - apr. 28, 2018 0 404
„Linia de producție” e numele programului de spectacole de la centrul de cultură „Fabrica de Pensule”, cu producții contemporane din domeniul artelor spectacolului, teatrului și dansului contemporan, după ce anul trecut numărul spectatorilor la cele 15 spectacole și instalații performative a ajuns la 1.200.
În această primăvară, și în vară, programul pune în valoare artiștii aflați la început de drum – „Heterocromia” de Oana Mureșan și Cătălin Mardale și „Avioane de Hârtie” în regia lui Norbert Boda în Sala Studio a Fabricii de Pensule, plus spectacolele studenților masteranzi de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, care își prezintă premierele în mai și iunie. „Pe lângă acestea, vom prezenta în premieră la Cluj spectacole invitate din alte orașe”, promit reprezentanții Fabricii de Pensule.
Programul complet:
▶ Heterocromia | 5 mai (foto)
regia: Oana Mureşan, Cătălin Mardale
▶ Premieră: spectacolul studenților masteranzi de la Facultatea de Teatru și Televiziune – linia română | 14 mai
▶ Sclavi | 19 mai
regia: Theodor-Cristian Popescu
▶ Premieră: Living Shakespeare | 20 mai
regia: Cătălin Asanache
▶ Premieră: Crud | 26-27 mai
regia: Ștefan Lupu, Daniel Chirilă
▶ Premieră: Foreplay | 31 mai
regia: Ozana Nicolau
Alte activități din sfera artelor spectacolului la Fabrica de Pensule, organizate de Asociația Colectiv A:
▶ laboratorul Reciproc Performativ
Proiectul cuprinde un program de laboratoare de cercetare interdisciplinară, susținând astfel apariția unui cadru de cercetare artistică și de creare a noi forme estetice și discursive.
▶ #FMR forme ușoare de performativitate: spațiu golit de judecată și constrângeri și umplut cu reflecții, improvizație, libertate de creație și experimentare. Tinerii artiști, studenții, dramaturgii, teatrologii, artiștii interesați de arta foto-video, dans, coregrafie, dar și amatorii de performance care nu au găsit încă un context de formare și exprimare sunt invitați lunar la #FMR, întâlniri dintr-o serie de evenimente inspirate de proiectul Miercurea Lejeră, inițiat și dezvoltat de Maria Baroncea și Eduard Gabia.
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Expoziție de artă plastică în holul Bibliotecii Județene din Cluj, cu zeci de picturi, desene și obiecte de ceramică realizate de elevi pe tema vieții în satul clujean
dec. 09, 2024 0
-
Un IT-ist din Cluj a fost condamnat pentru trafic internațional de droguri după ce a comandat medicamente ilegale de pe deep web pentru consumul propriu
dec. 09, 2024 0