Închide

Stadiul noii Case a filarmonicii: "still loading". Negocierile pe proiect au ajuns la 95%

EconomieTop News by Kristina Reştea - iun. 19, 2014 0 404

Ultimele detalii pentru proiectul Centrului Cultural Transilvania trebuie predate de arhitecții de la București, iar noul termen pentru lansarea procedurii de identificare a partenerilor privați care să vină cu banii este toamna acestui an, spune primarul Emil Boc. Contractul de proiectare a fost semnat în urmă cu mai bine de doi ani și jumătate, iar administrația locală are nevoie de investitori privați pentru concretizarea proiectului anunțat de câțiva ani.

„Ultimele detalii trebuie predate de proiectanții de la București. În toamnă lansăm procedura pentru găsirea de parteneri pentru locații, adică pentru identificarea unui investitor care să vrea să preia dezvoltarea hotelului de 5* și, în schimb, să facă parkingul. Mai sunt doar câteva nuanțe de stabilit între comisia de recepție și proiectant, lucrurile sunt finalizate în proporție de 95%”, a spus primarul Emil Boc. Noile termene au fost avansate de edil în replică la întrebarea unui consilier local, care a readus în discuţie întârzierea proiectului.
La semnarea contractului pentru realizarea documentației (inclusiv studiul de fezabilitate și proiectul tehnic) necesare pentru licitația de execuție a lucrărilor, în decembrie 2011, s-a stabilit un termen de șase luni pentru finalizarea documentației. De atunci au trecut doi ani și jumătate, a amintit consilierul local PNL Ioan Bîldea. În 2012, Primăria a arătat că proiectul tehnic va fi predat în noiembrie, pentru că termenul de șase luni se referă de fapt la aproximativ 180 de zile lucrătoare. “Suntem în luna iunie, anul 2014 și încă lucrările nu au fost demarate. Cert este că deocamdată nu se poate organiza nicio licitație pentru construirea acestui complex care ar trebui să găzduiască nu doar sediul Filarmonicii de Stat Transilvania, ci și spectacole, expoziții de artă, dar și alte multe tipuri de evenimente culturale și nu numai, pentru că încă documentația este nefinalizată”, a mai spus Bîldea.
Contractul privind proiectarea Centrului Cultural Transilvania, care va găzdui şi sediul Filarmonicii de Stat Transilvania, a fost semnat în decembrie 2011 cu biroul de proiectare din București VAAL Arhitectură. Proiectul prevede un ansamblu format din cinci clădiri (sala de concerte, sediul Filarmonicii, o clădire pentru artele dramatice şi plastice, sediul Academiei de muzică, dar şi un hotel cu peste 200 de camere), deservite de o parcare subterană pe patru nivele cu 500 de locuri de parcare proiectată pe 80% din suprafaţa terenului de peste 1,3 hectare de pe B-dul 21 Decembrie nr. 106, aflat în proprietatea primăriei. 2012 a început cu declaraţii publice ale oficialilor din administraţie potrivit cărora la mijlocul anului vor fi lansate licitaţiile pentru demararea proiectului şi realizare în primă fază a parkingului şi a sălii de concerte pentru Filarmonica Transilvania. Reprezentantul VAAL Arhitectură nu a putut fi contactat în cursul zilei de azi pentru informaţii privind stadiul proiectului.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare