Închide

Elvețienii își deschid fabrica de materiale de construcții de la Căpușu Mare.

Economie by Kristina Reştea - iun. 19, 2014 0 354

Sursa foto: bizbrasov.ro

Sursa foto: bizbrasov.ro

 

Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, își deschide săptămâna viitoare noua fabrică din localitatea clujeană Căpușu Mare. Unitatea de producție, o investiție brownfield (realizată pe o altă fostă platformă de producție), a devenit operațională de la începutul anului și va fi inaugurată săptămâna viitoare, în 26 iunie. Fabrica de mortare uscate amplasată în Căpuşu Mare este cea de-a doua unitate de producţie deţinută de compania elveţiană pe plan local, alături de fabrica de aditivi inagurată la Braşov în 2008.

La începutul anului trecut, Sika România a achiziţionat o hală de 2.000 mp, amplasată pe un teren cu o suprafaţă de 20.000 de mp şi echipamente constând în două linii de producţie de la compania Deutek, parte dintr-o unitate de producţie care nu mai era operaţională în momentul achiziţiei. Gama de mortare uscate ce va fi produsă pe piaţa locală se adresează atât pieţei de retail, cât şi pieţelor specializate în construcţii, au anunțat reprezentanții companiei.

Sika România este subsidiara locală a Sika AG, companie elveţiană cu sediul în Baar, ce activează în domeniul materialelor chimice pentru construcţii şi industrie. Grupul are subsidiare în 80 de ţări şi peste15.300 de angajaţi. În 2013, vânzările Sika au depășit pentru prima dată pragul de 5 miliarde de franci Elvețieni. Astfel, vânzările au crescut n 2013 cu 9,4%, până la 5,14 miliarde de franci elvețieni, cele de pe piețele emergente înregistrând un plus de 17,2%.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare