Închide

Stabilizarea versantului din Hoia care pică peste Tetarom costă 26 milioane de lei

Administrație by Actual de Cluj - iun. 11, 2018 0 340

Versantul dealului Hoia care merge la vale peste parcul industrial Tetarom I va fi stabilizat, anunță azi Consiliul Județean, care spune că urmează să semneze contractul de lucrări.

,,Importanța semnării acestui contract și, respectiv, a începerii lucrărilor de stabilizare e dată de faptul că, în acest fel, vom avea o dată certă a finalizării implementării proiectului european”, spune președintele CJ Cluj Alin Tișe. Semnarea contractului vine după ce contestația la licitație, depusă de Kranz Eurocenter SRL, a fost respinsă – astfel, câștigătorul lucrărilor rămâne Hidroconstrucția SA.

Valoarea lucrărilor ajunge la peste 26,8 milioane de lei plus TVA și e prețul cel mai mic din zece oferte depuse în cadrul licitației publice. E considerabil mai mică față de estimarea inițială a contractului, de aproape 36 milioane de lei. „Vor fi, astfel, executate în baza contractului, lucrări ce vor consta în principal în realizarea unui zid de sprijin pe trei rânduri din piloți forați din beton armat și a unui dren de mare adâncime”, explică forul județean.

Anterior, în prima etapă a stabilizării alunecărilor de teren, s-au făcut lucrări de taluzare a versantului, șanțuri drenate și rigole care captează apa de pe versanți și o conduce la debușee sigure.

Citește și:

Clujul riscă să returneze 18,5 milioane de lei. Dealul Hoia stă să cadă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu