Închide

Spitalul Clujana și-a modernizat ambulatorul cu bani europeni. Se pregătește compartiment pentru urgențe cu program non-stop

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - ian. 07, 2016 0 1125

Ambulatoriu spitalului Clujna a fost prezentat public de directorul instituției, Nicolae Constantea și de primar, după ce  a fost modernizat din fonduri europene. Urmează ca spitalul din subordinea primăriei să-și facă program non-stop pentru primirea urgențelor care în prezent sunt gestionate de un compatiment cu program până la ora 15.00.

Ambulatoriu spitalului municipal al primăriei a fost modernizat și mărit prin suprartajarea spațiului și acesta a primit 4 cabinete medicale noi (nefrologie, radiologie şi imagistică medicală; reumatologie; analize medicale), mobilier dar și dotări cu echipamente IT de urz medical și echipamente medicale pentruimagistică ecografică, imagistică radiologică, cardiologie, endoscopie, recuperare medicală, laborator analize medicale, chirurgicale, altele. Lucrările de modernizare și supraetajare au fost realizate de către Electroplus, valoarea contractului de lucrări fiind de 10.692.467,18 lei cu TVA. Per total, proiectul de modernizare și echipare a ambulatoriului a totalizat peste 32 de milioane de lei, din care suma neramburabilă din fonduri europene a fost de peste 22 de milioane lei, restul fiind contribuția primăriei.

Post #Colectiv. S-a trezit și Clujul: “UPU e blocată în cazul unui accident major”. Se face”UPU 2″?

”Dorim extinderea programului compartimentului de primire a urgenţelor din cadrul Spitalului Municipal, care funcţionează în prezent până la ora ora 15.00, la un program care să funcţioneze 24 de ore din 24 ore, după ce se vor face angajările necesare în condiţiile legii. Acest lucru înseamnă o suplimentare a bugetului Spitalului Municipal cu aproximativ 4 milioane de lei, faţă de cheltuielile anterioare pe care le avea. În 2016 pentru cheltuieli de funcţionare, spitalul are alocată deja suma de 11,5 milioane de lei, cu 2 milioane de lei mai mult decât a fost alocat anul trecut. În ceea ce priveşte proiectul european derulat, în proporţie de 90% a fost finalizată partea de modernizări a spitalului şi de dotări cu echipamente medicale. În condiţiile în care avem infrastructura necesară, management performant, medici profesionişti, cred că este de datoria noastră să ne gândim la funcţionarea acestui compartiment 24 de ore din 24 de ore şi ultimul şi cel mai important argument este viaţa clujenilor. Vom avea astfel nevoie de o suplimentare cu 69 de persoane a numărului de angajaţi ai Spitalului. La Cluj-Napoca vom avea şanse să salvăm şi mai multe vieţi printr-o intervenţie medicală în funcţie de nevoile pe care le are fiecare. Cu excepţia Ortopediei, a Neurochirurgiei şi a Chirurgiei cardiovasculare, toate celelalte urgenţe vor putea fi rezolate aici pentru că există aparatura necesară”, a declarat primarul Emil Boc după vizita inaugurală la spitalul Clujana.
Propunerea de amenajarea a unui serviciu de urgențe permanent la spitalul Clujana a aprținut consilierului local Radu Moisin, fost primar în Cluj și a fost făcută anul trecut la una dintre ședințele Consiliul Local. De altfel, Moisin a fost și prezent la vizita de astăzi de la spitalul Clujana. La fel și colegul său Valentin Gliga.

sursa foto: primaria Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.