Închide

Spectacol după Shakespeare în premieră la Teatrul de Păpuși din Cluj

Cultură by Actual de Cluj - iul. 06, 2021 0 40

Spectacol după Shakespeare în premieră la Teatrul de Păpuși ”Puck”, din Cluj-Napoca, joi seara.

Clujenii sunt așteptați la o premieră joi seara la ora 19, la Teatrul de Păpuși ”Puck”, e vorba de piesa ”Aventurile lui Puck”, un spectacol pentru publicul larg realizat după „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, în regia lui Cristian Nedea.

”Spiridușul Puck, al cărui nume îl poartă și teatrul clujean, le este spectatorilor călăuză printre diferite lumi: cea a zeilor, cea a zânelor și cea a muritorilor Adaptarea scenică propune descifrarea tărâmurilor fantastice, prin intermediul teatrului de animație. Astfel, lumea muritorilor este reprezentată de păpuși în contrast cu lumea zeilor și a zânelor. Simbol al destinului, hâtrul Puck declanșează experiențe magice și situații haotice pline de umor”, explică instituția de cultură. ”Cum altfel să ilustrezi acțiunea capricioasă a destinului asupra oamenilor, decât așa?”, se întreabă regizorul Cristian Nedea. ”Lumea oamenilor este una manipulată direct de zei și de forțe de neînțeles de cele mai multe ori, cu o logică ascunsă, nouă. Aici zeii trag sforile la vedere și totuși, oamenii nu le văd. „Aventurile lui Puck” este un spectacol adaptat după William Shakespeare într-o formulă esențializată. Un spectacol care se adresează cu precădere adolescenților, unul care trebuie să le trezească atât curiozitatea, cât și apetitul pentru marea cultură a lumii”.

Din distribuție fac parte Ionuț Constantinescu, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie, Iulian Lungu, Robert Trifan și Călin Mureșan.

„Aventurile lui Puck” va mai avea o reprezentație și duminică, 11 iulie, tot seara de la ora 19.

Biletele costă 28 de lei la spectacolele jucagte la sediu de luni până vineri și 40 de lei pentru cele puse în scenă în zilele de sâmbătă și duminică. Reduceri au pensionarii – 14 și respectiv 20 lei, preșcolarii, elevii și studenții – 7, respectiv 10 lei.

Teatrul de Păpuşi ”Puck” a fost înfiinţat în anul 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Din 2002 instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional ”Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal ”WonderPuck”, dedicat întregii familii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare