Închide

Spectacol din Cluj la bienala Europalia, festival internațional de artă în Belgia

Cultură by Actual de Cluj - dec. 11, 2019 0 81

Teatrul Național din Cluj e unul dintre cele două astfel de instituții de cultură din țară invitate la bienala Europalia, festivalul internațional de artă care are loc în Belgia și alte țări europene și unde România e invitată de onoare în acest an.

Teatrul Național Cluj-Napoca prezintă spectacolul ”Despre senzația de elasticitate când pășim peste cadavre”, în regia lui Răzvan Mureșan, pe un text de Matei Vișniec, autor de origine română stabilit în Franța, unul dintre autorii cei mai montați în România după revoluție. Reprezentația va avea loc la Théâtre de Liège, în Salle de la Grande Main, peste două zile, în 13 decembrie.

Aflat la cea de-a 27-a ediție, festivalul Europalia are, anul acesta, ca țară invitată. Din 1969, când a fost înființat Festivalul, acesta și-a dedicat edițiile unor țări precum Brazilia, China, Rusia, Italia, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Cehia, Mexic, Portugalia, Japonia, Austria, Spania, Grecia, Belgia, Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Olanda și Italia. Bienala din acest an are ca eveniment major o expoziție Constantin Brâncuși, care va reuni lucrări ale sculptorului de origine română din muzee și colecții private din întreaga lume. Printre multitudinea de evenimente, Festivalul prezintă și o expoziție retrospectivă dedicată artistului contemporan Ion Grigorescu, respectiv lucrărilor sale fotografice și cinematografice și practicilor sale non-conformiste din perioada socialistă, dar și o expoziție dedicată geto-dacilor, într-o invitație la o călătorie în trecutul fascinant al acestei zone geografice.

Organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Festivalul EUROPALIA – România a debutat în octombrie 2019 și prezintă publicului aproximativ 200 de evenimente, în peste 50 de spații din Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg, Germania și Marea Britanie, până în luna februarie 2020.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu