Închide

Spectacol de colinde și expoziție cu lucrări inspirate din arta tradițională, la Casa Municipală de Cultură din Gherla

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 27, 2023 0 134

Un eveniment special va avea loc la Gherla, în 4 decembrie, de la ora 14.30, la Casa Municipală de Cultură din loclaitate, cu scopul de a arăta că tradițiile și obiceiurile de iarnă se păstrează încă în oraș. Copiii care activează la cerucruile din cadrul Palatului Copiilor (stucturile din Dej și Gherla) au pregătit o expeziție inedită. De asemenea, elevii de la școlile din localitate vor susține un recital de colinde. Evenimentele fac parte din manifestarea  „Armenopolis, în prag de sărbătoare”, un festival local care, la edițiile precedente, desfășurate la Muzeul de Istorie din Gherla, a întrunit peste 200 de participanți.
Anul acesta, în cadrul festivalului va avea loc un concert de colinde, dar și o expoziție cu lucrări ale copiilor care activează la cercurile organizate de Palatul Copiilor Cluj – Structura Gherla și Structura Dej.
„Acestea au fost realizate pe parcursul anului, sub coordonarea profesorilor: Ioana Alexandra, Șerban Băieș, Delia Mureșan, Ildiko Kurusian, Daniela Katona, Iulia Madar, Loredana Tomșa, Gyongy Leleu, Ioana Breda Morar. Totodată, grupuri de colindători îi vor introduce pe cei prezenți în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Vor colinda elevi de la școlile din Gherla: Școala Gimnazială nr. 1, Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior”, dar și de la Palatul Copiilor Cluj– Structura Gherla și Structura Dej. Un moment de colinde tradiționale va prezenta și tânăra interpretă, Larisa Gurzău, originară din Gherla”, mai arată organizatorii.
sursă foto: gherla info

Nici un comentariu

Scrie un comentariu