Închide

Au început acțiunile de combatere a poleiului pe drumurile județene din Cluj/Peste 340 de tone de material antiderapant, folosit în ultimele două zile

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 27, 2023 0 115

Din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 48 de ore, pe mai multe sectoare de drum din Cluj circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă. În ultimele 48 de ore au fost folosite 343 de tone de material antiderapant în intervențiile pe drumurile județene din Cluj.

„Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 26 noiembrie, s-a acţionat pe 10 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin, intervenția fiind realizată cu ajutorul a 10 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 7 drumuri județene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 140 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 5 drumuri județene, cu 3 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 6 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe un drum județean, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 87 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 2 drumuri județene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 46 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant”, a informat Consiliul Județean Cluj.

 foto: intervenție pompieri Huedin Cluj, 18 noiembrie/Sursa: ISU Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare