Închide

Specialiștii din primării ar putea lucra concomitent pentru mai multe administraţii publice

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 17, 2022 0 159

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, anunță că specialiştii din primării ar putea lucra pentru mai multe administraţii publice.

Cseke a dezvăluit că Guvernul are în vedere adoptarea unui act normativ în baza căruia să fie create consorţiile administrative, care să permită specialiştilor dintr-o primărie să poată lucra şi pentru o altă unitate administrativ-teritorială (UAT).

„Vom face o reglementare legată de consorţiile administrative, care vor fi fără personalitate juridică. Vor fi pe bază voluntară şi înseamnă următorul lucru: dacă într-un UAT, într-o comună, într-un oraş, într-un municipiu ai un specialist bun pe un anumit domeniu, indiferent care ar fi el – că e urbanist, că e cadastrist, că e la economic, la partea juridică, că face proiecte pe fonduri europene – dacă şi salariatul doreşte şi e o colaborare bună între mai multe UAT-uri, de ce nu ar putea acel om să lucreze şi pentru alt UAT, care poate are lipsă de personal pentru acea categorie”, a afirmat ministrul, citat de ziarulfaclia.ro.

Sursa foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare