Închide

Specialist în mobilitate urbană: proiectarea străzii Bună Ziua e deficitară, cauzează accidente

Administrație by Actual de Cluj - dec. 14, 2022 3 194

Un specialist în mobilitate urbană acuză că proiectarea străzii Bună Ziua e deficitară și acesta ar fi motivul pentru care aici au loc multe accidente, unele grave, cum a fost cazul aseară.

Tudor Măcicășan e expert în mobilitate urbană și susține că proiectarea ”deficitară” a străzii Bună Ziua ”generează coliziuni săptămânale”. ”În ambiția municipalității de a scoate maximul de carosabil/benzi rutiere, s-a prioritizat realizarea a 2 benzi/sens pe urcare în defavoarea unui spațiu central care ar permite benzi de preselectare/stocare/accelerare pentru direcția stânga din ambele sensuri, alternând cu un scuar central verde”, susține acesta.

Soluția ar fi fost, consideră el, amenajarea unei singure benzi pe sens, ceea ce ar fi permis celor care virează la stânga de pe Bună Ziua să aștepte fără a afecta traficul de coborâre sau urcare pe banda 2, ”respectiv ar fi pus șoferii în situația de a se asigura și traversa o singura bandă de trafic în sens opus, eliminând posibilitatea accidentării cu traficul de pe B1, deseori „camuflat” după vehiculele de pe B2”, arată acesta. În plus, s-ar crea benzi de accelerare pentru virajul la stânga de pe căile adiacente străzii Buna Ziua.

Citește și:

Accident rutier cu trei răniți în această seară pe strada Bună Ziua din Cluj-Napoca

3 comentarii

  1. Inca o data se dovedeste ca „specialistii” primariei sunt, de fapt, niste ageamii inculti. Prostia e la mare cinste in primarie, de fapt in toate primariile.
    Cum se face ca pentru orice activitate ai nevoie de scoala, dar pentru functiile politice nu ai nevoie de scoala? Ce ar fi daca pentru a fi ales ar trebui sa faci cel putin 3 ani o scoala de administratie? Ce ar fi daca pentru a fi ales ar trebui sa dai un examen pentru a dovedi ce calitati ai pentru functia pe care vrei sa candidezi. A fi consilier se presupune ca trebuie sa ai calitatea de a consilia! Sa fii primar se presupun niste calitati legate de administratie, de economie, de constructii, chiar, de legislatie! Sa fii deputat sau senator trebuie sa cunosti legisatia actuala ca un jurist.
    Nu v-ati saturat de incompetentii care sunt alesi si le trebuie cateva legislaturi sa invete ceva, inafara felului cum se pot imbogati furand statul, respectiv pe noi toti?

Scrie un comentariu

Articole similare