Închide

Spațiu de 2200 metri pătrați al fostei fabrici de încălțămite „Clujana”, convertit în hub-ul creativ „MushuROI” / Cine se află în spatele proiectului

ActualitateAdministrațieDezvoltareTop News by Actual de Cluj - iul. 31, 2022 0 585

O suprafața de 2200 de mp din fosta fabrică de încălțăminte Clujana ar urma să fie transformată într-un „hub creativ”, care va funcționa sub titulatura „MushuROI”.

Potrivit reprezentanților proiectului, „MushuROI este cel mai mare hub creativ regional”, care va reuni arta, designul, fotografia, producția video, digitală și arhitectura.

Conceptul a fost inițiat de Sani Stranszky și dezvoltat împreună cu Adrian Dragoș (fondatorul conceptului gastronomic „Da Pino”) fiind un efort colectiv de a reconverti un spațiu de patrimoniu industrial, într-un hub cu funcțiuni multiple.

„MushuROI” este un proiect privat, susținut de compania Kronospan, UniCredit Bank, VISA și Vodafone.

„MushuROI are o contribuție directă la creșterea capacității societății civile de a propune și implementa proiecte majore, care dau glas comunității. În plus, MushuROI își asumă inițiativa de a genera întâlniri și evenimente din care să  comunitatea creativă să învețe și să adune cât mai multe contacte și resurse pentru a crește.  De asememea, inițiativele culturale care se alătură hubului MushuROI beneficiază și de sprijin în atragerea de fonduri și finanțările europene pentru perioada 2021-2027 prin programul Europa Creativă, subprogramul Cultură;  Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori; Noul Bauhaus European”, transmit reprezentanții proiectului.

Concret, MushuROI se va ocupa de scrierea și implementarea proiectelor, oportunități și opțiuni de parteneriate & proiecte. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu