Închide

Sparg dealul și se extind până în apropierea Campusului Teologic „Nicolae Ivan”

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 07, 2019 0 1132

Consiliul Județean vrea să se extindă într-un nou corp de clădire, care se va construi pe terenul care duce spre fastuosul Campus al Mitropoliei Clujului – imobil inaugurat în 2013, pe fosta strada Coastei – devenită celebră după ce administrația locală i-a evacuat pe romii care se adăposteau acolo, relocându-i la groapa de gunoi Pata Rât. Pentru că actualul sediu al Consiliului Județean nu îndeplinește cerințele de funcționalitate a instituției, a fost inițiat un proiect de investiție, privind construcția unui nou corp de clădire, alipit clădirii actuale. Terenul din spatele sediului Consiliului Județean (5.321 mp), care înseamnă, de fapt, un deal, dealul care face legătura cu Campusul Teologic „Nicolae Ivan” a fost cedat, în sensul acesta, de către Primăria Cluj Napoca, încă de anul trecut, astfel că administrația județeană a lansat un consurs de soluții, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România (OAR). Soluțiile privind realizarea noii clădiri a Consiliului Județean ar urma să fie depuse până în 13 mai, 2019. Ieri a fost realizată prima vizită pe sit, la care au participat mai mulți arhitecți, interesați de acest concurs de soluții  (foto sus).

În cadrul acestui concurs de soluții se vor acorda premii generoase de către administrația județeană. Astfel, propunerea de proiect care va câștiga locul 1 va fi premiată cu suma de 970.000 de lei. Soluția clasată pe locul al doilea va fi premiată cu 30.000 de lei, iar cea de pe locul al treilea, cu 15.000 de lei.

Consiliul Județean va suporta cheltuielile pentru construirea acestui obiectiv din propriul buget, au transmis reprezentanții instituției.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.