Închide

Soprană școlită la Cluj câștigă Operalia, cel mai important concurs de profil din lume

Cultură by Actual de Cluj - iul. 31, 2017 0 867

O soprană școlită la Cluj a câștigat sâmbătă seară prestigioasa competiție Operalia, cea mai importantă de profil din lume.
E vorba de arădeanca Adela Zaharia, absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Are 29 de ani, e solistă la Deutsche Oper am Rhein din Dusseldorf, și a debutat la Cluj. În acest an competiția a avut loc în Kazakhstan, în Astana, iar în finală au intrat 14 dintre cei 40 de concurenți selectați.

Operalia a fost fondată în 1993 de Placido Domingo pentru descoperirea cântăreților tineri de operă din lume. În fiecare an în competiție se înscriu aproximativ 1.000 de aplicanți, dintre care în semifinale sunt selectați 40, iar în finale – câte 10. În acest an juriul a decis însă ca în actul final al competiției să ajungă 14 concurenți. Juriul e compus din directori renumiți de Operă din lume, astfel că Operalia e cunoscut ca rampă de lansare pentru tineri artiști. Adela Zaharia a câștigat și premiul „Pepita Embil” pentru zarzuela, o categorie distinctă a competiției.

Operalia a mai avut un câștigător de la Cluj, tenorul Ștefan Pop, în 2010.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu