Închide

Sondaj la Cluj: jumătate dintre români sunt nemulțumiți de măsurile luate de Guvern pe durata pandemiei, dar sunt de acord cu prelungirea stării de alertă

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 25, 2020 0 196

Aproape jumătate dintre români sunt nemulțumiți de măsurile luate de Guvern pe durata pandemiei, dar sunt de acord cu prelungirea stării de alertă, arată un sondaj realizat la Cluj.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), o casă de sondaje din Cluj, a întrebat aproape o mie de români dacă e necesară prelungirea stării de alertă, în opinia lor, și dacă ar fi de acord cu măsuri mai dure de izolare dacă situația se agravează. Majoritatea au răspuns pozitiv: aproape 8 din 10 români ar fi de acord cu măsuri mai dure de izolare socială dacă situația din țară se agravează, 55% dintre participanții la studiu cred că era necesară prelungirea stării de alertă iar 54% dintre respondenți sunt de acord cu prelungirea acesteia.


”Românii sunt mulțumiți de măsurile luate de autoritățile locale pe perioada pandemiei, de cele luate de Președintele României sau de Grupul de Comunicare Strategică, dar mai puțin mulțumiți de măsurile luate de Guvernul României”, arată concluziile sondajului. Totodată, mai mult de jumătate dintre participanții la studiu (59%) declară că au asistat, în perioada stării de urgență sau a stării de alertă, la situații în care alte persoane nu au respectat regulile impuse de autorități iar mai mult de trei sferturi dintre cei chestionați au declarat că sunt de acord ca cei care nu respectă regulile impuse de autorități să fie amendați.

În plus, aproape două treimi dintre români (63%) sunt mulțumiți de măsurile luate de autoritățile locale pe durata pandemiei. 6 din 10 români sunt mulțumiți de măsurile luate de Președintele României, iar puțin peste jumătate de cele luate de Grupul de Comunicare Strategică. 54% sunt nemulțumiți de măsurile luate de Guvernul României, în timp ce 46% se declară mulțumiți de acestea.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 900 de persoane, aleatoriu și reprezentativ la nivel național, în 22 și 23 iunie, prin telefon.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare