Închide

Sondaj la Cluj: cum a schimbat coronavirusul concediile românilor în acest an

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - mai 26, 2020 0 429

O treime dintre românii care ar fi mers în vacanță în acest an au renunțat la acest obiectiv pe fondul pandemiei de coronavirus – dar mai bine de un sfert declară că vor merge în vacanță în pofida restricțiilor actuale, arată un sondaj realizat la Cluj.
Institutul Român pentru Evaluare și Strategie face încă un sondaj ca să afle starea românilor după două luni de stare de urgență și încă o lună de stare de alertă, în care deplasările au fost limitate drastic iar concediile se anunță dificile în acest an, în condițiile în care mai bine de o mie de români au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus.
Întrebați dacă în această vară au de gând să meargă în concediu, 41% dintre români spun că nu vor merge și că oricum nu ar fi mers, chiar dacă nu se confruntau cu pandemia, alți 30% spun că ar fi mers în mod normal dar au renunțat la aceasta, iar 27% spun că vor merge în concediu în acest an.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) este cea mai mare companie de cercetare socială cu capital românesc, cu sediul în Cluj, iar în 20 și 21 mai a realizat primul sondaj despre atitudinile și comportamentele românilor cu privire la măsurile impuse de autorități în perioada stării de alertă. ”Deși apropierea celor dragi a fost relevat, într-un sondaj anterior ca fiind lucrul cel mai de preț care le-a lipsit în perioada stării de urgență, doar o treime dintre români s-au întâlnit, în prima săptămână de la relaxare, cu membri ai familiei sau cu prieteni pe care nu i-au văzut în perioada stării de urgență”, este una dintre concluziile sondajului.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste o mie de indivizi, la telefon.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu