Închide

Șoferii din Cluj dar și din alte orașe mari din țară chemați la proteste împotriva prețului foarte mare al carburanților: Alimentăm de 1 leu

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 14, 2022 0 124

Mai mulți șoferi din Târgu Jiu au organizat în 13 iunie un protest inedit prin care au alimentat doar câteva picături de motorină sau benzină dintr-o stație de carburanți din localitate. Alții au alimentat și au plătit doar cu monede. „Alimentez din cauza preţurilor care sunt prea mari. Şi salariile au rămas la fel. Nu se face nimic şi nu avem ce să facem. Alimentăm de câte un leu şi 94 de bani, de 200 de grame. Aşa o să facem toată ziua. Până nu scade motorina, nu ne oprim.”, este dezideratul protestului, exprimat de unul dintre șoferi.

 

Pe lângă protestul din Târgu Jiu, acțiuni similare au avut loc și în Contanța sau Botoșani. Sute de șoferi s-au organizat pe grupuri de Facebook, și-au dat întâlnire în benzinării, iar cei mai mulți dintre ei au alimentat doar de 1 leu.

Pe 30 iunie se anunţă un protest al şoferilor din toată ţara. La evenimentul creat pe Facebook şi-au anunţat participarea peste 200 de mii de persoane. Cei din Târgu Jiu dar și o Asociație a Transportatorilor i-au chemat la proteste de aceeași manieră (să alimenteze de la benzinării combustibili de 1 leu și ceva) și pe șoferii din orașele mari ale României, de la Cluj-Napoca, Timișoara și până la Brașov sau Iași.

”E timpul sa facem ceva, ieșiți în strada, blocați pompele. Este imposibil si inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului sa depășească 9 lei/litru. Share masiv ca sa vada toata lumea și sa stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva!”, spun organizatorii protestului anunțat pe Facebook în 30 iunie.

sursă foto: colaj observatornews.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare