Închide

Societatea civilă vrea angajament asumat public pentru Viitorul Someșului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 19, 2015 0 366

O nouă scrisoare deschisă a fost lansată astăzi de societatea civilă (Transilvania Trust, Centrul pentru Mediu Construit, Fundaţia AltArt, PlusMinus, Asociața MiniMASS, La terenuri – Spațiu comun în Mănăștur) pentru primarul Emil Boc pe tema viitorului Someșului pe strada Splaiul Independenței. După runda III de consultări, societatea civilă vrea o asumare publică a viitoarei alei pietonale și pistă de biciclete pe care primăria a promis-o pe malul Someșului, vizavi de parcul central și complexul sportiv Cluj Arena-sala polivalentă.

Apreciind implicarea dumneavoastră pentru identificarea unor soluții la problemele semnalate de un număr mare de specialiști și cetățeni ai Clujului, privind proiectul de tramă stradală. Salutând angajamentul dumneavoastră de a avea o alee pietonală și o pistă de bicicletă construite de-a lungul Someșului pe tronsonul Opera Maghiară – Podul Garibaldi – în cadrul întâlnirii de la Sala de Sticlă a Primăriei în 15 octobrie, 16:00. În spiritul consecvenței și reiterând nevoia  transparenței decizionale, vă solicităm să prezentați public, într-un mod comprehensiv – conform noilor angajamente luate de dumneavoastră în calitate de Primar al municipiului – proiectul de reorganizare a tramei stradale pe tronsonul în discuție”, arată semnatarii scrisorii deschise adresată primarului Emil Boc. Vorbim de Transilvania Trust, Centrul pentru Mediu Construit, Fundaţia AltArt, PlusMinus, Asociața MiniMASS, La terenuri – Spațiu comun în Mănăștur.

Viitorul Someșului. Ce va scrie pe „panglica inaugurală” a străzii Splaiul Independenței

Acestea organizații spun că proiectul nu poate continua până când nu se lămuresc public neclaritățile care planează în continuare asupra proiectului, în contextul în care administrația și-a asumat conceptul de calitatea vieții” introdus în mai multe documente strategice ale orasului, în concordanță cu tendințele internaționale de a reconsidera cursurile de apă în orașe.

Șansele Someșului după runda doi de consultări. Primăria înclină balanța spre „confiscarea râului”. Societatea civilă nu se lasă: „proiectul poate fi completat”

 

Care sunt neclaritățile pe care trebui să le lămurească și asume primăria

  • modul de delimitare a suprafețelor dedicate autovehiculelor, bicicletelor și pietonilor de-a lungul Splaiului Independenței
  • soluționarea traficului pietonal în condiții optime de accesibilitate
  • impactul asupra zonei verzi dintre stradă și cursul apei și modul de intervenție astfel încât această zonă să își păstreze caracteristicile ambientale și să permită dezvoltarea viitoare prin intermediul unui concurs de idei
  • soluțiile tehnice de racordare la podurile Elisabeta, Napoca, și alte elemente de infrastructură existente
  • modul de rezolvare a trecerilor de pietoni pe tronsonul vizat
  • soluțiile de design și materialele folosite pentru fiecare din suprafețe

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare