Închide

Slujba de Paște va fi fără public. Boc: „fiecare Parohie să distribuie paștile la cei care sunt credincioși”

Actualitate by Luminiţa Silea - apr. 05, 2020 0 792

Sub rezerva că pot apărea alte reglementări naționale, primarul Emil Boc a recomandat parohiilor din Cluj ca, prin personalul pe care îl au, să asigure distribuirea Paștilor la cei care sunt credincioși. Deja oficialii de la Mitropolia Clujului au anunțat că, la fel ca și până acum, slujba de Paște se va oficia la Catedrala Mitropolitană și se va transmite la radio sau TV.

„Sărbătorile Pascale sunt extrem de importante, dar trebuie să avem și responsabilitatea vremurilor în care trăim. Astăzi nu avem cadru legal pentru a se organiza întruniri publice prin care să se distribuie paștile. Recomandarea pe care o fac acum, sub rezerva că pot apărea alte reglementări naționale, este ca fiecare preot, fiecare parohie, prin personalul pe care îl are să asigure deplasarea la domiciliu și să ducă paștile la cei care sunt credincioși. Legea nu permite adunarea persoanelor, care să vină și să ia paștile așa cum se făcea până acum”, a spus astăzi primarul Emil Boc.

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare