Închide

Slam poet clujean, singurul artist din România la festival în Bruxelles

Cultură by Actual de Cluj - apr. 13, 2018 0 52

Un poet clujean e singurul din România care participă la proiectul european Urban Chapter, în festivalul Balkan Trafik.

Slam-poetul clujean Benji Horvath participă în proiectul european Urban Chapter, prezentat în premieră la festivalul Balkan Trafik, vinerea viitoare la centrul de artă Bozar din Bruxelles. Slamul poetul clujean Benji Horvath, cele mai bune voci urbane din Bosnia-Herţegovina (Frenkie), Serbia (Marčelo), Bulgaria (beatboxing de SkilleR) şi Grecia (12 os Pithikos) vor întâlni artiştii belgieni Hexaler, Youssef Swat, Convok şi DJ Odilon, într-un proiect unic de slam, beatbox, hip-hop şi dansuri urbane. „M-am născut într-o familie de maghiari, dar nu gândesc ca un maghiar din Ungaria, ci ca un român dintr-o minoritate maghiară,”, spune Benji Horvath: „cultura mea este românească şi maghiară, ambele la fel de puternice pentru mine, dar ţara mea este România. Îmi iubesc ţara şi toate culturile şi etniile care fac parte din ea, pentru că toate acestea fac parte din ceea ce sunt astăzi: un artist est-european cu un bogatul context cultural al unei ţări frumoase”.

Benji Horvath s-a născut în 1988 în Târgu Mureş și este poet, traducător și redactor la revista literară maghiară Helikon din Cluj-Napoca, organizator de ateliere şi evenimente culturale. A studiat filosofie şi istoria religiilor în Budapesta. Are trei volume de poezie publicate: A cseplini diva (Diva cepliniană, 2009), Beatcore (2015), Az amnezia utja (Drumul amneziei,2016).

Aflat la cea de a 12 a ediţie, Festivalul Balkan Trafik păstrează tradiţia de promovare a muzicii şi a folclorului autentic european, şi invită Fanfara Ciocârlia din România într-un spectacol cap de afiş, sâmbătă la Bozar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare