Închide

Sistemul medical din România, cel mai slab din Europa. Ultimul loc pentru al doilea an consecutiv

Sinteză știri naționale by Catalin Suciu - ian. 30, 2018 0 1766

Sistemul medical românesc este perceput drept cel mai slab din Europa. România ocupă ultimul loc în Indexul European al Consumatorului de Sănătate pentru al doilea an la rând, anunță hotnews.ro.

Potrivit Indexului European al Consumatorului, noi avem un sistem medical mai slab decât Bulgaria, Albania, Macedonia sau Muntenegru. România se află pe locul 34 din tot atâtea țări europene al căror sistem medical a fost analizat pentru realizarea indexului pe anul 2017.

Țara noastră ocupă ultimul loc sau unul dintre ultimele locuri la majoritatea indicatorilor importanți luați în calcul pentru realizarea clasamentului: drepturile și informarea pacienților, accesibilitatea (timpii de așteptare pentru tratament), rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite și extinderea lor, prevenția și farmaceuticele.

Romania este prima la rata infecțiilor intraspitalicești rezistente la tratament. România e prima la mortalitatea infantilă și pe primele poziții la mortalitatea cauzată de cancer și boli cardiovasculare.

În urmă cu un an, România ocupa tot ultima poziție în acest clasament, iar în urmă cu doi ani, România se afla pe locul 32 din 35 de țări.

Raprtul INTEGRAL AICI

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu