Închide

Bucureștiul, locul 3 în lume la postări antisemite pe Facebook și Twitter

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - ian. 29, 2018 0 1689

Municipiul Bucuresti s-a clasat pe locul trei într-un top al orașelor pe raza cărora sunt postate cele mai multe mesaje antisemite pe Facebook și Twitter, potrivit declarațiilor ministrului israelian pentru Diaspora, Naftali Bennett, relateaza Times of Israel, citat de hotnews.ro.

Ministerul pentru Diaspora al Israelului a dezvăluit  că a realizat un sistem de monitorizare pentru detectare a mesajelor antisemite pe social-media.

Software-ul, numit Anti-Semitism Cyber Monitoring System, este „cel mai avansat din lume pentru a monitoriza antisemitismul în timp real”, potrivit Ministerului.

Asadar, software-ul detectează postarile antisemite de pe social-media și cât de mult au fost acestea partajate, cine le-a partajat, în ce țări și ce țări produc cel mai mult conținut antisemit.

Pe parcursul unei luni de testare, ACMS a detectat în total 409.000 de postări antisemite, făcute de 30.000 de utilizatori.

Potrivit ministrului irsaelian pentru Afaceri in Diaspora, Naftali Bennett, cele mai antisemite orașe sunt Santiago, din Chile, Dnipro, din Ucraina, și Bucuresti, România.

foto: economica.net

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare