Închide

Singuri în Europa. CFR Cluj, victorie clară cu finlandezii de la KuPS. Campioana României e în grupele Europa League pentru al doilea an consecutiv

SportTop News by Actual de Cluj - oct. 01, 2020 0 208

CFR Cluj mai salvează din blazonul fotbalului românesc. Campioana României a reușit să se califice în grupe Europa League  și rămâne singura formație românească ce va juca în acest sezon european.

Clujenii au întâlnit campioana Finlandei, pe KuPS Kuopio, în meciul decisiv din play-off și au deschis rapid scorul, făcându-și partida ușoară. Ciprian Deac a centrat perfect din corner, iar Rondon a marcat din câțiva metri (5). Oaspeții au replicat și și-au creat câteva ocazii, dar campioana României a rezistat. În plus, a făcut 2-0 înainte de pauză prin Debuljuh, servit excelent de Adrian Păun, unul dintre cei mai în formă ceferiști în acest sezon (42).

În partea secundă, Rondon a reușit dubla, servant fiind același Ciprian Deac (55). KuPS a punctat pe final, dar fără să mai aibă vreo șansă să întorcă partida. 3-1 și CFR Cluj ajunge din nou într-o grupă europeană. Pentru al doilea an consecutiv. E și singura echipă din România care mai scoate capul în Europa în ultimii ani.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Djokovic, Păun – Rondon, Debeljuh
Rezerve: Sandomierski, Manea, Omrani, Pereira, Chipciu, Hoban, Cestor
Antrenor: Dan Petrescu

KuPS:  Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Nuno Tomas, Pikk – Saxman, Adjei-Boateng, Nissila – Sale, Rangel, Pennaen
Rezerve: Riihimaki, Purje, Udoh, Manga, Pirttijoki, Heinonen, Nissinen
Antrenor: Arne Erlandsen

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”
Arbitru: Ivan Bebek // Asistenți: Goran Pataki, Bojan Zobenica (toți din Croația)

foto: CFR Cluj/facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu