Închide

Sindicatul Europol: elevii nevaccinați de la școala de poliție din Cluj-Napoca nu pot părăsi incinta

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 24, 2021 0 309

Elevii nevaccinați de la școala de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca sunt consemnați în incintă și nu o pot părăsi, după o decizie a directorului Liviu Gabriel Dumitru, reclamă Sindicatul Europol.

Situația datează de o lună. ”Într-un exces de zel de neînțeles, de aproximativ o luna de zile, directorul unității de învățământ, cms. șef de politie Dr. Liviu Gabriel Dumitru, într-o maniera de un totalitarism autocratic, interzice de la sine putere elevilor care au ales sa nu se vaccineze părăsirea unității de învățământ”, reclamă sindicatul. ”Acesta refuză să le aprobe elevilor nevaccinați să părăsească unitatea în weekend-uri pentru a-și vizita familiile. Prin această măsură ilegală încearcă să îi determine pe elevi să se vaccineze. În tot acest timp, cei vaccinați poți părăsi școala fără probleme”.

Sindicatul susține că e vorba despre o segregare, care ”nu numai că este discriminatorie, dar este în contradicție cu drepturile constituționale ale elevilor”. Sindicatul spune că l-a contactat pe director ca să-l determine să renunțe la aceste practici, iar răspunsul a fost unul, notează sindicatul Europol, ”halucinant”: ”câtă vreme sunt directorul școlii pot să fac ce consider eu de cuviință și nu trebuie să dau explicații nimănui. Dacă vor refuza în continuare să se vaccineze (n.r. elevii), nu le voi aproba să părăsească școala”.

Sindicatul a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, dar și conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu