Închide

Sindicaliștii din poliția clujeană protestează împotriva ”nepăsării politicienilor” prin respectarea ”întocmai” a protocoalelor interne de securitate, ies din grupuri de WhatsApp din cauza salariilor și a dotărilor ”de calitate îndoielnică”

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 06, 2022 0 106

Sindicaliștii din poliția clujeană protestează împotriva ”nepăsării politicienilor” prin respectarea ”întocmai” a protocoalelor interne de securitate, singurii din țară care protestează prin renunțarea la grupurile de WhatsApp sau Telegram, după cum anunță azi Sindicatul Europol.

”Văzând nepăsarea politicienilor care de 2 luni de zile ignoră toate protestele polițiștilor din stradă, ba mai mult reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne nu au depus nici cel mai mic efort pentru a încerca să medieze convulsiile sociale care s-au manifestat prin două proteste fizice în fața Ministerului Afacerilor Interne și în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale, colegii noștri de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj au decis să respecte întocmai protocoalele interne de securitate, să folosească exclusiv canalele oficiale de comunicare și să părăsească toate grupurile de WhatsApp sau Telegram care aveau ca scop comunicarea pe teme profesionale”, arat sindicatul. Astfel, în semn de protest pentru neaplicarea legii salarizării, a lipsei de personal și a dotărilor de calitate îndoielnică, polițiștii din cadrul IPJ Cluj au decis să părăsească grupurile de WhatsApp ”care oricum funcționau în afara cadrului legal”, după cum arată sindicaliștii.

Aceasta după ce în 2019 conducerea IGPR interzicea polițiștilor să mai utilizeze echipamente de telecomunicații mobile și aplicații informatice pentru transmiterea informațiilor specifice activităților polițienești. ”Astăzi ne vedem în situația în care aceste grupuri ,,profesionale” de WhatsApp au prins rădăcini de la cel mai înalt nivel al IGPR. În prezent există nenumărate grupuri de acest gen în care activează nu doar polițiștii cu funcții de execuție din diferite structuri, ci și șefii de inspectorate județene de poliție dar și conducerea Inspectoratului General al Poliției Române”, susține Europol.

În documentul emis de către IGPR în anul 2019 se indica faptul că participarea polițistului în asemenea grupuri profesionale ar reprezenta o încălcare a normelor de securitate care ar putea aduce la retragerea autorizației de acces la informații clasificate. ”Apreciem determinarea colegilor noștri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj și invităm polițiștii din toată țara să pună în aplicare această formă de protest. Sperăm că dacă vom trage suficiente semnale de alarmă, strigătele noastre vor fi auzite chiar și prin somnul adânc de pe bancheta din spate”, susțin sindicaliștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare