Închide

Siemens inaugurează centru de cercetare-dezvoltare de 4,5 milioane euro la Cluj, angajează 160 specialiști în IT

EconomieEducaţieTop News by Mihai Prodan - feb. 24, 2015 0 1154

Grupul de firme Siemens, cu venituri de 4,5 miliarde de euro pe an, deschide centru de cercetare-dezvoltare la Cluj, pe 3.000 de metri pătrați după investiții de 4,5 milioane de euro, și anunță că aici vor munci peste 200 de persoane.

Centrul de cercetare-dezvoltare Evosoft a fost amenajat în complexul de birouri Liberty Technology Park, din spatele Gării Cluj-Napoca, iar aici muncesc în acest moment 50 de angajați – cifră ce ar urma să se mărească de patru ori în următoarea perioadă, la 210 angajați.

„E unul dintre cele mai moderne sedii Siemens din România”, spune directorul Siemens România, George Costache. „În urmă cu 10 ani deschideam în Cluj-Napoca primul punct de lucru, aici sunt niște oameni extraordinari și orașul e unul deosebit; în 110 ani am contribuit și noi la dezvoltarea României și am devenit una dintre cele mai mari companii din țară. Atunci muncitorii aveau salopete pătate cu ulei, fabricile viitorului vor fi ca niște farmacii, și aproape pustii”.

 

„Suntem într-o campanie puternică de recrutare, încercăm să recrutăm pe toate canalele – website-uri de joburi, parteneriate cu universitățile, târguri de joburi – și am vrea să ajungem la 120 angajați până la sfârșitul anului, iar până în 2017 vrem să avem peste 210 angajați”

Directorul centrului de la Cluj este Răzvan Opriș. „Are cam cinci interviuri pe zi, cu asta își ocupă timpul acum”, spun colegii săi.

Printre altele, software-ul conceput de Siemens a fost încărcat pe robotul Rover, care a ajuns pe planeta Marte. „Cu ajutorul Siemens misiunea pe Mars a fost posibilă, am simulat totul cu ajutorul software-ului; toate opțiunile de aterizare pe Marte au fost simulate și era obligatoriu să funcționeze, aveam o singură șansă. Apoi prototipul a fost construit și robotul a fost trimis pe Marte. E un exemplu cu ajutorul căruia sofware-ul poate revoluționa industria”, spune Bernhard Kienlein, șeful diviziei de Process Industries and Drives a Siemens.

Siemens România, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 138 milioane de euro, bifează în acest an 110 ani de activitate în țară, după prima reprezentanță din București, Societatea Română de Electricitate – SIemens Schuckert Societate Anonimă, deschisă în 1905. Punctul de lucru din Cluj-Naoca a fost deschis în urmă cu zece ani.

Centre de cercetare-dezvoltare Siemens în România:

Siemens Corporate Technology Brașov,

Evosoft Cluj-Napoca,

Safety Consulting București

Industry Software Brașov

Știre în curs de actualizare

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare