Închide

Show aviatic cu record de spectatori şi promisiuni de şantier la Câmpia Turzii

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - iul. 29, 2017 0 527

Ministerul Apărării Naționale va demara în acest an lucrări de modernizare a Bazei 71 Aeriană de la Luna, de lângă Câmpia Turzii, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat Mircea Dușa, citat de Agerpres. La Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” a fost azi „Ziua porţilor Deschise” şi s-a organizat un spectacol aviatic, cu record de spectatori.

„Vom demara în acest an un alt proiect de modernizare a bazei de aici de la Câmpia Turzii, aceasta însemnând modernizarea pistei, construcția de noi hangare pentru avioane și mentenanță, dublarea capacității de depozitare a combustibilului și extinderea platformei de parcare cu portanță foarte mare, adică și pentru avioane C17”, a precizat Dușa, prezent la mitingul aviatic de azi de la Cluj.

Ştirea integrală AICI

La Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii a fost azi „Ziua porţilor Deschise” şi s-a organizat un spectacol aviatic – „Câmpia Turzii Air Show” De altfel, baza aeriană a împlinit la final de iunie 35 de ani de la înfiinţare. Aici au început să fie exploatate primele avioane cu reacție din țară şi tot aici şi-au început cariera majoritatea piloţilor de avioane supersonice.

Demonstrațiile aviatice au înregistrat sâmbătă un record de public. Spectacolul oferit de piloți pe avioane F16, MiG21 Lancer sau elicoptere IAR a atras anul acesta, la Ziua Porților Deschise, peste 7.000 de persoane, reprezentând cel mai numeros public din istoria evenimentului, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Facebook, Ioan Bildea

Ziua Imnului Național sărbătorită la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii prin intonarea imnului şi printr-un show aviatic

Nici un comentariu

Scrie un comentariu