Închide

Sezonul estival s-ar putea deschide din 1 iunie, anunță premierul Ludovic Orban

ActualitateSinteză știri naționaleSocial by Actual de Cluj - mai 16, 2020 0 154

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că din 1 iunie va fi reglementată funcționarea sectorului turismului și a precizat că intenția autorităților este să deschidă sezonul estival.

„Probabil după 1 iunie vom reglementa acest sector. Dacă nu există o răspândire mare a virusului, intenția noastră este ca, în condiții stricte, să permitem deschiderea sezonului estival”, a spus Orban, conform G4Media.

Premierul a mai precizat că acum hotelurile se pot deschide, dar masa poate fi servită doar în regim de room service.

Hotărârea adoptată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care a fost instituită Starea de Alertă stabilește că:

(1) Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum al produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații.

2) Sunt exceptate de la prevederile alin. 1 activitățile de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, ”take-away” etc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu