Închide

Sezonul colindelor a început. Concerte și festivaluri în tot județul

ActualitateSocial by Catalin Suciu - dec. 15, 2017 0 559

Weekendul vine în Cluj  cu o serie de concerte de colinde.

Duminică, 17 decembrie 2017 va avea loc Festivalul Naţional  „Colind Iancului”, eveniment ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie. Evenimentul se va desfăşura pe Bulevardul Eroilor, la statuia lui Avram Iancu, după următorul program: 11:30 – 12:00 – Parada cetelor de colindători pe Bulevardul Eroilor;

12:00 – 12:30 – Program de colinde la  statuia lui Avram Iancu;

14:00 – 17:00 – Gala Festivalului.

În cadrul acestei manifestări participă cete de colindători din Abrud, Roșia, Poieni, Alba  Iulia, Avram Iancu, Baia de Arieș, Baia Mare, Beiuș, Cîmpeni, Sohodol, Florești, Horea, Lupșa,  Mărișel, Oradea, Râșca, Satu-Mare, Sălciua, Scărișoara, Vișeu de Sus, Telciu, Turda, Cluj-Napoca –  Grupul „Miorița” al Școlii „Lucian Blaga”, Ansamblurile folclorice: „Dor Transilvan” şi „Rapsodia Someşană” – Compania de Transport Public Cluj, „Buciumul” – Societatea Avram Iancu.

Și în Gherla vor avea loc evenimente asemănătoare. La Casa Municipală de Cultură  se va desfășura, tot duminică, de la 18:00 cea  de-a IV-a ediţie a Galei Colindelor Tradiţionale „Pe la noi de sărbători”.

În localitatea Mihai Viteazu se organizează concert de colinde „Deschide ușa, creștine!”. Evenimentul va
debuta la ora 15:00, la Casa de Cultură Mihai Viteazu.  Vor colinda Copiii de la Școala „Mihai Vodă” din Mihai Viteazu, Ansamblurile folcloric  „Fiii Moților” și „Rugyek”, Grupurile de colindători „Câmpia”, „Șezătoarea Clujului”, „Oara”, Garnizoana Turda, Corul Ortodox din Mihai Viteazu și Asociația Femeilor voluntare din Luna.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare