Închide

Șezătoare în cea mai mare comună din țară. ”Ideea e de a reînvia un obicei apus, al şezătorii tradiţionale”. Intrarea e liberă

Actualitate by Mihai Prodan - feb. 23, 2022 0 288

Șezătoare în Florești de ”lăsatul secului”, cu momente umoristice și artistice.

E organizată de Şcoala Populară de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, la Casa de Cultură din Florești, duminică 6 martie. Participă cursanţii secţiei ţesut-cusut, secția actorie, canto muzică populară și joc popular.

E vorba de organizarea unei șezători în stil tradițional, care include un moment umoristic pus în scenă de cursanții de la secția actorie, plus muzică populară și joc popular cu ansambluri folclorice din Florești și Gilău. Totodată, la şezătoare va avea loc şi o degustare de produse tradiţionale, prezintă oragnizatorii. ”Ideea şezătorii de duminică, 6 martie 2022 este aceea de a reînvia un obicei apus, acela al şezătorii tradiţionale. Cei prezenți vor face o călătorie în timp, pentru a-și aduce aminte ce se petrecea în acele timpuri. Acesta era un mijloc de relaxare, comunicare şi relaţionare, într-o perioadă când nu existau alte posibilităţi, precum televizorul, telefonul mobil şi reţelele de socializare. În privinţa fetelor, scopul principal nu era de natură lucrativă, ci mai degrabă viza întâlnirea cu băieţii din sat, spre deosebire de cel al femeilor măritate, care organizau şezătoarea pentru a toarce cânepa şi lâna, materie primă pentru confecţionarea articolelor de îmbrăcăminte”.

Intrarea la spectacol e liberă, cu respectarea normelor de distanțare socială. Mai jos afișul:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.